fbpx
KERBAT Group Kft. - Megbízható palackozó gépek, szűrőrendszerek és egyéb berendezések magyarországi borászok, sörkészítők és italgyártók számára.

Perisztaltikus szivattyú RPE30

További részletek:

A perisztaltikus szivattyúk alkalmasak többé-kevésbé sűrű folyadékok szállításara. A perisztaltikus elven működő térfogatkiszorításos szivattyúk csoportjába tartoznak. Működési alapjuk a gumi cső váltakozó összenyomása, majd eredeti formájának visszanyerése, az emberi emésztőrendszerhez hasonlóan. A perisztaltikus módszernek köszönhetően a szivattyúkat folyadékok (bor, gyümölcslé, tej, és étolaj) illetve félig szilárd termékek (szőlőszemek, bogyózott szőlő, zúzott szőlő, cefre, zúzótt paradicsom) finom és ovatosan szallítására használhatjuk. A szivattyú két vagy három görgővel ellátott rotorból áll, amelyek forgáskor összenyomják a rugalmas gumi csőt ezáltal a termék mozgását biztosítjak. Az így előállított vákuum lehetővé teszi a szállított termék beszívását a csőbe. A csőbe jutott terméket a következő görgő továbbítja a rotor forgásának irányába.
Ezeket a szivattyúkat elsősorban és leginkább az élelmiszer-, ital- és boriparban alkalmazzák. Mivel a végtermék minőségét a feldolgozás során a minimális mechanikai feszültség miatt tartják fenn. Ezt a tényt különösen fontos figyelembe venni a bor készítése során. Az ilyen típusú szivattyú előnye a finom szivattyúzás, amely megakadályozza az oxidációkat, rázkódásokat, emulziók kialakulását, a szőlőbogyók és a magok összetörését, valamint a termék nem érintkezik mechanikus forgórészekkel.

MŰSZAKI ADATOK:

Szivattyútest: AISI 304 rozsdamentes acél
Kapacitás: bor/must 2500 L/H
Fordulat szám: 65
Motor: ortogonális reduktor
Emelési magasság: 20-30 m
Csatlakozók: 1″ 1/4
Teljesítmény kW: 0,37
AISI 304 rozsdamentes acél
Súly: 30 kg
Méretek mm.: Hosszúság 60 x Szélesség(Mélység) 40 x Magasság 60

Opcíonális

Perisztaltikus szivattyúk választéka: