fbpx
KERBAT Group Kft. - Megbízható palackozó gépek, szűrőrendszerek és egyéb berendezések magyarországi borászok, sörkészítők és italgyártók számára.

Perisztaltikus szivattyú RPE150A

További részletek:

A perisztaltikus szivattyúk alkalmasak többé-kevésbé sűrű folyadékok szállításara. A perisztaltikus elven működő térfogatkiszorításos szivattyúk csoportjába tartoznak. Működési alapjuk a gumi cső váltakozó összenyomása, majd eredeti formájának visszanyerése, az emberi emésztőrendszerhez hasonlóan. A perisztaltikus módszernek köszönhetően a szivattyúkat folyadékok (bor, gyümölcslé, tej, és étolaj) illetve félig szilárd termékek (szőlőszemek, bogyózott szőlő, zúzott szőlő, cefre, zúzótt paradicsom) finom és ovatosan szallítására használhatjuk. A szivattyú két vagy három görgővel ellátott rotorból áll, amelyek forgáskor összenyomják a rugalmas gumi csőt ezáltal a termék mozgását biztosítjak. Az így előállított vákuum lehetővé teszi a szállított termék beszívását a csőbe. A csőbe jutott terméket a következő görgő továbbítja a rotor forgásának irányába.
Ezeket a szivattyúkat elsősorban és leginkább az élelmiszer-, ital- és boriparban alkalmazzák. Mivel a végtermék minőségét a feldolgozás során a minimális mechanikai feszültség miatt tartják fenn. Ezt a tényt különösen fontos figyelembe venni a bor készítése során. Az ilyen típusú szivattyú előnye a finom szivattyúzás, amely megakadályozza az oxidációkat, rázkódásokat, emulziók kialakulását, a szőlőbogyók és a magok összetörését, valamint a termék nem érintkezik mechanikus forgórészekkel.

MŰSZAKI ADATOK:

Szivattyútest: AISI 304 rozsdamentes acél
Szállítási kapacitás (bor/must/bogyózott/zúzott): 150 HL/h
Rotor rendszer: 2 görgő
Fordulat szám: 14/70
Csatlakozók: DN-60
Feszültség: 400 V
Teljesítmény: 2,2 Kw
Emelési magasság: 30 m
Automatikus gumicső kenés
Súly: 180 kg.
Merétek mm.: H.1440 x Sz.710 x M. 1250

Opcíonális

Perisztaltikus szivattyúk választéka: