fbpx
KERBAT Group Kft. - Megbízható palackozó gépek, szűrőrendszerek és egyéb berendezések magyarországi borászok, sörkészítők és italgyártók számára.

PROGRESSZÍV FOLYAMATOS CSIGÁS SZŐLŐPRÉS — PDP

Modellek:

PAP 500 / PAP 800 / PAP 1000v / PAP 1000a

Progresszív folyamatos csigás szőlőprés leírása

Amikor nagy pincészetekben készítenek prémium minőségű borokat, kétségkívül az egyik legbonyolultabb folyamat a préselés, különös tekintettel annak az anyagnak a mennyiségére, amelyet rövid idő alatt kell feldolgozni anélkül, hogy a végtermékben bármilyen minőségromlás keletkezne.

A progresszív csigás szőlőprés (PDP) a folyamatos préselésű rendszerhez kapcsolódó préselési folyamatokkal kapcsolatos többévnyi tapasztalat és kutatómunka eredményeként lett létrehozva.

Mára a PDP a világ nagy pincészeteiben nélkülözhetetlen eszközzé vált.

A desztilláló modellben a reduktor teljesítményét és ellenállását megnövelték, ugyanakkor a gépet teljesen áttervezték, hogy igazodni tudjon a termék tulajdonságaihoz.

A LEGJOBB TELJESÍTMÉNY-MINŐSÉG-ÁR ARÁNY

MŰSZAKI JELLEMZŐK:

Minden részében AISI 304-es rozsdamentes acélból készült

Folyamatos működésű rendszerben végzett préselés

Előnyök:

» Progresszív mustkinyerés, minőségi válogatással.

» A szilárd részek és a folyadék maximális sebességgel történő szétválasztása, hogy mérséklődjön az oxidáció és csökkenjenek a kellemetlen illatok, ugyanakkor sérülésmentesek maradjanak a szilárd anyagok.

» Egyszerű telepítés, nagyobb teljesítmény, stb.

Eltérő nyomással működő préselő előkamra és kamra. Mindezek működése az érintőképernyőről szabályozható

♦ A váltómű lehajtható ajtón keresztül érhető el. Nagy fogaskerekekkel működő, biztonságosabb és megbízhatóbb hajtómű.

♦ Érzékelővel ellátott, nagy átmérőjű csiga, hogy szabályozható és beállítható a csiga által kívánt fordulatszám a szőlő kisebb-nagyobb kipréseléséhez.

Optimálisan beállítható spirál és kosár, hogy ne érjen egymáshoz a két alkatrész, és így elkerülhető legyen a korai anyagkopás és a dugulás.

Háromdimenziós szelep: A mozgó végütköző megszűnt, így elhárult a meghibásodások miatti leállások fő oka, és javul a must minősége.

Különböző nyomás- és fordulatszám értékekkel üzemeltethető a berendezés, így a prés működése a különféle szőlőfajtákhoz és szüretelési módokhoz igazítható, hogy minden esetben nagy teljesítményt lehessen elérni.

Hidraulikavezérlő rendszer hidraulikamotorral és változtatható átfolyású szivattyúval.

Egyszerű tisztítás és alacsony karbantartás igény

MARZOLA borászati gepek gyártója

Egyéb berendezés

Háromféle prést kínálunk: Kosárprések (az erjesztett szőlő préselésének hagyományos elvei szerint tervezve, hogy kiváló minőségű borokat kapjanak), Pneumatikus prések (különféle méretek és modellek), és Progresszív folyamatos csigás prések léelválasztóval. 

Válogató rendszert kínálunk a kézi szüretből történő szőlőválogatáshoz (adagológarat, válogatóasztal, szállítószalag, bogyózó-zúzógépek, vezérlőpult).

Változatos borászati gépeket kínálunk, amely lefedi a szőlő préselés előtti fogadásának teljes folyamatát (billenő platformok kirakodáshoz, fogadógaratok, bogyózók, zúzók, spirális borszivattyúk és komplett szőlő válogató gépsor).