fbpx
KERBAT Group Kft. - Megbízható palackozó gépek, szűrőrendszerek és egyéb berendezések magyarországi borászok, sörkészítők és italgyártók számára.

Perisztaltikus Szivattyú

A perisztaltikus szivattyúk alkalmasak többé-kevésbé sűrű folyadékok szállításara. A perisztaltikus elven működő térfogatkiszorításos szivattyúk csoportjába tartoznak. Működési alapjuk a gumi cső váltakozó összenyomása, majd eredeti formájának visszanyerése, az emberi emésztőrendszerhez hasonlóan.

A perisztaltikus módszernek köszönhetően a szivattyúkat folyadékok (bor, gyümölcslé, tej, és étolaj) illetve félig szilárd termékek (szőlőszemek, bogyózott szőlő, zúzott szőlő, cefre, zúzótt paradicsom) finom és ovatosan szallítására használhatjuk.

A szivattyú két vagy három görgővel ellátott rotorból áll, amelyek forgáskor összenyomják a rugalmas gumi csőt ezáltal a termék mozgását biztosítjak. Az így előállított vákuum lehetővé teszi a szállított termék beszívását a csőbe. A csőbe jutott terméket a következő görgő továbbítja a rotor forgásának irányába.

Ezeket a szivattyúkat elsősorban és leginkább az élelmiszer-, ital- és boriparban alkalmazzák. Mivel a végtermék minőségét a feldolgozás során a minimális mechanikai feszültség miatt tartják fenn. Ezt a tényt különösen fontos figyelembe venni a bor készítése során. Az ilyen típusú szivattyú előnye a finom szivattyúzás, amely megakadályozza az oxidációkat, rázkódásokat, emulziók kialakulását, a szőlőbogyók és a magok összetörését, valamint a termék nem érintkezik mechanikus forgórészekkel.

 

Nézze meg a többi perisztaltikus szivattyúkat is.