Ezeket a kosárpréseket az erjesztett szőlőhöz kapcsolódó alapvető préselési hagyományok alapján alakították ki, hogy prémium minőségű borokat lehessen készíteni. Mindehhez a szőlő kifinomult kezelésének alapelveit alkalmazzák, hogy ne alakuljanak ki fűszerű ízeket előidéző, nem kívánt törések.
A lékinyerést az idő, a nyomás és a préselési sebesség teljes körű ellenőrzése mellett végzik, hogy egyenletes áramlás érvényesüljön a közegben, ne alakuljon ki oxidálódás, és tiszta, szűrt borokat lehessen készíteni.
Mindezeket a jellemzőket nemzetközileg elismert borászatokban készített elemző tanulmányok és érzékszervi vizsgálatok segítségével hasonlították össze.
Műszaki jellemzők
♦ 3 változóra épülő intelligens program: idő, nyomás és sebesség, melyek mindegyike az adott préselési igényekhez igazítható.
♦ Két oszlophoz csatlakozó alap és felső befogó.
♦ Könnyen tisztítható, rozsdamentes acél préslemez.
♦ Speciális, kettős működésű hidraulikus henger végzi a préselést, hogy minimális préselési sebességekkel lehessen dolgozni, és el lehessen kerülni a mustzsebek kialakulását a préselt közegben.
♦ Fa vagy rozsdamentes acél kosár (vevői igények szerint)
♦ Megfelelő kapacitású tálca a must kifröccsenése és túlfolyása ellen; NW50 fecskefarkkötéssel.
♦ Érintőképernyős vezérlőpanel
♦ I. opció : Kiegészítő kosáremelő rendszer (csak az egydarabos Inox kosárhoz).
♦ II. opció : Kerékrendszer.